Burritos cu pui si orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Burritos cu pui si orez
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 90 g orez cu bob lung 15 ml ulei 1 ceapa tocata 1/2 lingurita cuisoare macinate 1 lingurita oregano uscat 200 g rosii tocate, din cutie 2 piepti de pui dezosati, fara piele 150 g branza Cheddar rasa 60 ml smantana (optional) 8 tortillas de grau (20-25 cm diametru) (vezi reteta mai jos) sare oregano proaspat, pentru ornat (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se umple o oala cu apa sarata si se da in clocot. Se adauga orezul si se fierbe 8 minute. Se scurge, se spala sub jet de apa rece si se scurge din nou.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa, cuisoarele si oregano uscat si se calesc 2-3 minute. Se adauga orezul si rosiile si se gatesc la foc mic, pana ce sucul rosiilor a fost absorbit. Se pune cratita deoparte.
Se pun pieptii de pui intr-o tigaie mare, se toarna apa cat sa le acopere, apoi se da apa in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierb pieptii 10 minute, sau pana ce carnea este facuta. Se scot pieptii din tigaie, se pun pe o farfutrie si se lasa sa se raceasca putin.
Se incalzeste cuptorul la 160 °C. Se rupe puiul tragand carnea cu doua furculite, apoi se adauga in mixtura de orez, impreuna cu branza rasa. Se adauga smantana si se amesteca.
Se da cratita la cuptor, 15 minute.
Se ambaleaza tortillas in folie metalica si se asaza pe o farfurie. Se pune farfuria peste apa clocotita 5 minute.
Se desfac tortillas, se pune in mijlocul lor o lingura cu umplutura si se impaturesc ambele laterale ale tortilla. Se impaturesc apoi partile superioare si inferioare, ca sa formeza un pachetel. Se securizeaza cu 1 scobitoare.
Se pun burritos intr-o caserola, se acopera cu folie si se pastreaza la cald, pana ce se servesc, presarate cu oregano proaspat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de grau
Ingrediente : 500 g faina 1/2 lingurita de praf de copt un praf de sare 100 g untura 20 ml apa
Indicatii : Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga untura si se freaca bine cu faina, apoi se adauga apa, treptat, si se amesteca pana se obtine un aluat tare.
Se framanta aluatul, pe masa de bucatarie presarata cu faina, timp de 15-20 de minute, pana se face elastic. Se impinge cu podul unei palme, cu cealalta fixand aluatul ca sa nu alunece pe spatiul de lucru.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale si se ruleaza ca niste bile, folosind palmele. Cat timp se lucreaza, se acopera bucatile de aluat cu folie transparenta, ca sa nu se usuce.
Se intinde fiecare bila de aluat pe o suprafata presarata cu faina, in asa fel incat sa se obtina un cerc cu diametrul de 30 cm.
Se incinge o tigaie, sau un gratar, la foc mediu. Se frige fiecare tortilla, una cate una, fara grasime, timp de 45-60 de secunde, pana ce suprafata incepe sa faca basici si se rumeneste putin. Se verifica ridicand-o putin cu o spatula. Se intoarce apoi, folosind spatula, si se frige inca un minut, pe cealalta parte.
Se invelesc tortillas cu un servet de panza curat ca sa se pastreze moi si calde, pana ce se prepara celelalte.
Tortillas de grau se reincalzesc stropite cu cateva picaturi de apa, apoi se invelesc in folie de aluminiu si se pun in cuptor, la 140 °C, timp de 10 minute. Sau, se invelesc in folie de plastic si se pun in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde, la gradatia MAXIM.