Buñuelos

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Buñuelos
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceste mici gogosele, extrem de gustoase se mananca de obicei la micul dejun, alaturi de café con leche sau café de olla.
stelute
Ingrediente : 225 g faina alba 1 varf de sare 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita anason macinat 115 g zahar pudra 2 oua medii 120 ml lapte 50 g unt ulei, pentru prajit 2 lingurite scortisoara macinata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 bunuelos Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se cern intr-un castron faina, sarea, praful de copt si anasonul. Se adauga 2 lingurite zahar.
Se pun ouale si laptele intr-un borcan si se amesteca bine cu o furculita. Se topeste untul intr-o craticioara.
Se toarna treptat, in flux constant, mixtura de ou si lapte in castronul cu faina, amestecand permanent. Se incorporeaza apoi untul. Se amesteca la inceput cu o lingura de lemn, apoi cu mana, pana se formeaza un aluat moale.
Se unge cu faina suprafata de lucru, se rastoarna aluatul pe ea si se framanta 10 minute, pana ce se face moale si omogen.
Se imparte aluatul in 12 bucati si se ruleaza sub forma de bile. Se aplatizeaza putin fiecare bila si se face o gaura in centru, folosind coada data prin faina a unei linguri de lemn.
Se incinge uleiul la 190 °C, sau pana cand un cubulet de paine, aruncat in tigaie, se rumeneste in 30 de secunde. Se prajesc buñuelos, in transe, pana ce se fac pufoase si se rumenesc. Se intorc de 1-2 ori in acest timp. Se scot cu o spumiera si se asaza pe un strat dublu de prosoape de hartie, ca sa se scurga de ulei.
Se amesteca, intr-un castron, scortisoara cu restul de zahar. Se adauga buñuelos, una cate una, si se tavalesc prin mixtura pana ce se acopera cu un strat subtire de zahar si scortisoara. Se pot servi calde, sau reci.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.