Cafe de olla

Cautare:
bauturi / racoritoare
Cafe de olla
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este una dintre cele mai populare bauturi mexicane. Numele inseamna „afara din oala” si se refera la containerul in care este preparata cafeaua. In mod traditional, indulcitorul pentru cafea este piloncillo, un zahar local, brun, nerafinat; se poate folosi orice zahar brun, din trestie de zahar.
stelute
Ingrediente : 1 litru apa 120 g zahar brun, preferabil piloncillo 4 rulouri de scortisoara, fiecare de circa 15 cm lungime 50 g cafea, proaspat macinata din boabe bine prajite
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun apa, zaharul si scortisoara intr-o cratita. Se incalzesc incet, amestecand ocazional, pentru a dizolva zaharul, dupa care se dau in clocot. Se fierb rapid 20 de minute, pana ce lichidul s-a redus cam cu un sfert.
Se adauga cafeaua macinata in siropul din cratita si se da lichidul din nou in clocot. Se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se strecoara cafeaua printr-o sita fina, apoi se toarna in cani si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.