Cajeta - Crema caramel mexicana

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Cajeta - Crema caramel mexicana
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 litri de lapte 3 cani de zahar 1/4 lingurita de praf de copt 5 cm bucata rulou de scortisoara
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 cani Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se combina intr-o cratita 1,5 litri de lapte cu zaharul si se amesteca, la foc mic, pana ce se dizolva zaharul iar culoarea mixturii devine galbuie.
In restul de lapte, se adauga praful de copt (in alta cratita). Se adauga scortisoara si se da in clocot. Se fierbe cateva minute, apoi se scoate scortisoara.
Se toarna laptele aromat si fierbinte in mod treptat, amestecand continuu, peste laptele caramelizat, la foc foarte mic. Se lasa sa fiarba pana ce mixtura este groasa.
Se raceste incet, la temperatuta camerei. Se toarna in recipiente de sticla si se da la frigider.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.