Calas

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / fursecuri si piscoturi
Calas
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Este unul dintre deserturile traditionale creole.
stelute
Ingrediente : 2 linguri zahar tos 2 oua 1 lingurita extract de vanilie 2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 225 g faina simpla 200g orez alb fiert ulei vegetal pentru prajit zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 0 minute
Indicatii :

Intr-un castron, se bat impreuna ouale, zaharul si vanilia pana se obtine o mixtura spumoasa si de culoare galben-stralucitoare.
Se adauga apoi 1 1/2 cana apa si se amesteca bine.
Intr-un vas separat, se amesteca praful de copt cu sare si faina. Cu un tel, se incorporeaza aceasta mixtura in amestecul de ou. Se adauga apoi orezul si se omogenizeaza cat mai bine.
Se imparte aluatul obtinut in 6 portii; se umezesc degetele cu putin ulei vegetal si se modeleaza 6 bile de aluat. Se pun deoparte pe hartie cerata.
Se incinge intr-o tigaie un strat de cca. 2,5 cm de ulei vegetal. Se introduc in uleiul fierbinte, incet, cu o spumiera, bilele de aluat si se prajesc pana ce formeaza o crusta aurie. Se intorc ca sa se prajeasca uniform.
Se servesc imediat cu zahar pudra.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.