Camembert topit cu afine

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Camembert topit cu afine
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 175 g afine proaspete sau congelate, curatate 40 g zahar brun 1 portocala mica, coaja rasa de la 2-3 fire mari de patrunjel, tocate un manunchi mic de arpagic, tocat un fir de cimbru proaspat 1 catel mic de usturoi, zdrobit 2 linguri ulei de masline piper negru 1 bucata de ciabatta sau de paine cu coaja crocanta 1 rotita de Camembert maturat, dar ferm frunze de ruccola sau de laptuca
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge gratarul la maxim. Se pun afinele intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si cu o lingura de apa. Se adauga coaja de portocala, se acopera si se gateste totul la foc mediu, 8-10 minute, sau pana ce se inmoaie iar sosul se ingroasa putin. Se ia craticioara de pe foc si se pastreaza calda.
Se amesteca intr-o farfurie patrunjelul, arpagicul si cimbrul. Se adauga usturoi, ulei de masline si piper negru, dupa gust. Se amesteca.
Se taie painea in patru felii. Se unge fiecare, pe ambele parti, cu putin din amestecul de verdeturi cu usturoi si se asaza pe gratar.
Se taie Camemberdul vertical, in zece felii subtiri, apoi se indeparteaza cele doua felii cu coaja, de la capete. Se ung cele opt felii ramase cu restul mixturii de verdeturi.
Se prajeste usor painea pe o parte, apoi se intoarce si se asaza peste ea doua felii de Camembert. Se lasa pe gratar pana ce branza incepe sa se topeasca si sa curga peste marginile feliilor de paine.
Intre timp, se aranjeaza foile de salata pe farfurii individuale.
Se pune pe fiecare farfurie cate o felie de paine cu branza, se toarna peste ea sosul de afine si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.