Canapé cu ficat de pui

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Canapé cu ficat de pui
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 300 g paine 100 g splina de vitel 40 g unt 30 g capere 2 ficatei de pui piure de rosii 1 ceapa tocata 1 telina mica tocata 1 morcov tocat cateva fire de patrunjel tocate 50 ml vin alb sec ulei de masline sare, piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se toaca ceapa, telina, morcovul si cateva fire de patrunjel. Acest amestec se rumeneste in 3 linguri de ulei de masline si 20 g de unt.
Se spala si se curata ficatul de pui si se scoate pielita de pe splina, apoi se adauga in tigaia cu amestecul de legume. Dupa 2-3 minute, se adauga putin vin alb si, cand acesta s-a evaporat, se adauga piureul de rosii diluat in jumatate de pahar de apa fierbinte. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la fiert inabusit timp de jumatate de ora.
Dupa o jumatate de ora, se toaca marunt ficatul si splina si se pun la loc in sos, dupa care se adauga caperele spalate si tocate (se pot de asemenea adauga si ansoa) si restul de unt.
Se amesteca cu grija.
Se taie painea in felii subtiri, se unge fiecare felie cu amestecul de mai sus si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.