Canh tom chua – Supa acrisoara de creveti

Cautare:
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Canh tom chua – Supa acrisoara de creveti
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 carambole (fruct stea), preferabil un pic necoapte 1 ananas, preferabil un pic necopt 2-3 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui) 2 rosii mici, preferabil un pic necoapte, taiate in sferturi 2 linguri de sos de peste 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita de piper negru macinat 2-3 linguri de pasta de tamarind (sau dupa gust) 1-2 lingurite de zahar (sau dupa gust) 250 ml bulion de peste, ori de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 125 g bame, feliate subtire 1 praz mare, bine spalat si feliat subtire 1 kg creveti jumbo (king), decorticati si curatati 1 legatura de coriandru proaspat, tocata grosier 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat subtire feliute de limeta, pentru servit orez fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : vietnameza Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o oala mare, la foc mediu. Se adauga jumatate din rosii si se gatesc circa 3 minute. Se adauga sosul de peste, ananasul, carambolele si sucul de lamaie. Se adauga piper, 2 linguri de tamarind si zahar, dupa gust.
Se adauga bulionul, bamele, prazul si restul de rosii. Se gusta si se mai adauga restul de 1 lingura de tamarind, daca se doreste un gust mai acrisor. Se da mixtura in clocot si se fierbe timp de 2 minute, dupa care se adauga crevetii. Se fierb 1-2 minute, pana ce devin roz la culoare (nu se amesteca, altfel supa va capata un pic de miros de peste).
Se ia oala de pe foc, se adauga frunzele de coriandru si ardeiul iute.
Se serveste supa fierbinte, cu orez fiert, alaturi de feliute de limeta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.