Cannelloni in stil piemontez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Cannelloni in stil piemontez
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g cannelloni 400 g friptura de vitel taiata cubulete 300 g spanac tocat 150 g jambon unt 2 oua Parmesan ras sare piper negru proaspat macinat sos Bechamel (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se prepara umplutura pentru cannelloni: se topeste putin unt intr-o tigaie si se adauga spanacul; se caleste pana ce spanacul se inmoaie, apoi se transfera intr-un castron in care se adauga carnea, jambonul, ouale, branza Parmesan, sarea si piperul. Se amesteca totul foarte bine.
Se fiert cannelloni si se scurg. Se pune umplutura in ei si se aranjeaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, in straturi, alternand un strat de cannelloni cu un strat de cubulete mici de unt. Peste ultimul strat se toarna sosul Bechamel si se presara Parmesan ras. Se da la cuptor 20 de minute la 220 °C. Se servesc cannelloni fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Bechamel
Ingrediente : 1 ceapa mica, taiata in jumatate 4 cuisoare intregi 600 ml lapte nedegresat 1 foaie de dafin 45 g unt nesarat 45 g faina nucsoara proaspat macinata piper alb macinat sare 100 ml smantana (optional)
Indicatii : Se impaneaza jumatatile de ceapa cu cuisoare. Se pun apoi intr-o cratita sau tigaie mare, impreuna cu laptele si foaia de dafin. Se incinge, aproape sa dea in clocot, si se fierbe incet, la foc mic, timp de 4-5 minute. Se lasa apoi sa se raceasca si sa infuzeze gustul de dafin, ceapa si cuisoare.
In alta cratita, se topeste untul pe foc mic. Se adauga faina si se gateste incet 30-40 de secunde, amestecand frecvent cu o lingura de lemn, pana ce se obtine un rantas de culoare galbena.
Se ia cratita de pe foc. Se strecoara laptele peste rantas si se amesteca viguros, ca sa se omogenizeze cat mai bine.
Se readuce cratita pe flacara medie si se continua amestecarea inca 4-5 minute, pana ce sosul se ingroasa si e gata sa dea in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 20-25 de minute. Cand sosul este omogen si lucios, se asezoneaza cu sare, piper alb si nucsoara.