Capete de leu

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Capete de leu
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Este o reteta din Shanghai care respecta traditia chinezeasca de a da mancarurilor nume ce sunt mai sofisticate si mai pompoase decat mancarea insasi. Se spune ca numele deriva de la modul in care arata chiftelele inconjurate de foile de varza, amintind de un cap de leu si coama sa.
stelute
Ingrediente : 55 g ciuperci chinezesti uscate, inmuiate 20 de minute in apa calda 55 g creveti cruzi, decorticati si curatati 450 g carne de porc tocata 3 lingurite ceapa verde tocata marunt 2 lingurite radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 1 lingura sos de soia light 1 lingurita zahar 1 lingura vin de orez Shiaoxing 3 linguri ulei de alune 450 g frunze de varza chinezeasca (varietatea Tientsin), fiecare foaie curatata de nervurile tari si taiata in jumatate pe latime 1 lingurita sare 1 lingurita apa 300 ml zeama fierbinte de carne de pasare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se storc ciupercile inmuiate si se toaca marunt, indepartandu-se tulpinile tari. Se gatesc crevetii in aburi, circa 5 minute.
Se combina carnea de porc cu ceapa verde, ghimbir, ciuperci, sos de soia, zahar si vin de orez. Se modeleaza 6 chiftele sferice, iar in centrul lor se incorporeaza crevetii.
Se incinge uleiul intr-un wok fierbinte, apoi se stir-fry varza cu sare si apa, circa 2-3 minute. Se adauga zeama de carne si chiftelele, se da amestecul in clocot, se acopera wok-ul, se micsoreaza flacara si se fierbe amestecul 30 de minute.
Se serveste mancarea imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.