Capirotada

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Capirotada
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 bagheta frantuzeasca, veche de cateva zile 120 g unt la temperatura camerei, plus o cantitate pentru uns tava 200 g zahar brun 3-4 rulouri de scortisoara, circa 15 cm lungime, in total 400 ml apa 45 ml vin alb sec 75 g fulgi de migdale, plus o cantitate mica pentru ornat 75 g stafide 120 g branza Monterey Jack (sau Cheddar), rasa smantana, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se taie painea in 30 de felii, circa 1 cm grosime fiecare. Se ung cu putin unt pe ambele fete si se prajesc, in transe, intr-o tigaie fierbinte, pana se rumenesc pe ambele parti; se intorc doar o singura data. Se pun feliile deoparte.
Intre timp, se pun zaharul, scortisoara si apa intr-o cratita. Se incalzesc usor, amestecand permanent pana ce zaharul s-a dizolvat. Se da lichidul in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 15 minute, fara a mai amesteca. Se scot rulourile de scortisoara, apoi se adauga vinul si se amesteca.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se unge cu putin unt o tava de copt patrata, cu latura de 20 cm. Se asaza, pe straturi, feliile de paine, migdalele, stafidele si branza; deasupra se toarna siropul, lasandu-l sa inmoaie bine painea. Se da tava la cuptor 30 de minute, pana ce feliile de paine se rumenesc bine.
Se scoate tava din cuptor, se lasa sa stea 5 minute, apoi se taie continutul ei in patrate. Se servesc reci, cu smantana si decorate cu fulgi de migdale amare.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.