Caprioara la cuptor cu castane

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vanat
Caprioara la cuptor cu castane
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 25 g unt 2 linguri de ulei de masline extra virgin 450 g spata de caprioara, dezosata, taiata bucatele de 4 cm 2 cepe, circa 300 g in total, feliate 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 sfecle fierte, circa 125 g in total, fiecare taiate in 6 felii 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul de la 100 ml vin de Porto 300 ml zeama de carne de vita (preparata din cubulete de concentrat) 100 g castane intregi, curatate, la pachet vidat 5 morcovi, taiati in jumatate, pe lungime, apoi taiati bucati de 2,5 cm 5 salote, necuratate, dar cu radacinile retezate 1 lingura faina sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : portugheza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se incing 15 g unt, impreuna cu 1 lingura de ulei, intr-o caserola mare, rezistenta la flacara. Se adauga bucatelele de carne, asezate intr-un singur strat, si se lasa sa se rumeneasca circa 5 minute pe fiecare parte, intorcandu-le o data. Cu o spumiera, se scot bucatile de carne din caserola si se pun deoparte, pe o farfurie.
Se adauga cepele feliate si se amesteca bine. Se calesc la foc mic, amestecand ocazional, timp de 10 minute, sau pana cand se inmoaie si incep sa se rumeneasca.
Se adauga usturoiul, sfecla, coaja si sucul de portocala. Se amesteca bine, apoi se readuc in caserola bucatile de carne, impreuna cu sucul lor scurs pe farfurie; se toarna in vas vinul si zeama de carne de vita. Se da un clocot, se acopera caserola si se pune in cuptor. Se gateste acolo 1 1/4 ore, sau pana ce carnea se face foarte frageda, adaugand castanele intregi in ultimele 15 minute.
Intre timp, se pun mocovii si salotele pe o tava de copt, se adauga restul de 1 lingura de ulei si se amesteca bine, astfel ca vegetalele sa fie unse cu ulei. Se pune tava de copt in cuptor, deasupra caserolei, si se lasa la copt 1 ora, intorcand vegetalele la jumatatea acestui interval.
Se amesteca restul de unt cu faina, ca sa se obtina o pasta (beurre manié). Se pune caserola pe aragaz, la foc mediu-iute, si se adauga pasta putin cate putin, amestecand constant si lasand mancarea sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. Se asezoneaza dupa gust. Se serveste mancarea fierbinte, alaturi de vegetalele coapte in cuptor.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.