Carapulcra - Pui, porc si cartofi in sos de alune

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Carapulcra - Pui, porc si cartofi in sos de alune
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este o mancare care, in mod traditional se prepara cu cartofi uscati, numiti papaseca, care se sfarama in sos pentru a-l ingrosa. Acelasi efect este obtinut folosind cartofi fainosi proaspeti care se dezintegreaza cand sunt fierti mult timp.
stelute
Ingrediente : 75 g alune nesarate 60 ml ulei de masline 3 jumatati piepti de pui, taiate in jumatate 500 g carne de porc dezosata, taiata cubulete de 2 cm 1 ceapa mare, tocata 45 ml apa 3 catei de usturoi pisati 1 lingurita paprika 1 lingurita chimen macinat 500 g cartofi fainosi, curatati si taiati bucatele 550 ml supa de legume (din cubulete de concentrat) sare piper negru macinat orez fiert, pentru servit 2 oua fierte tari, pentru ornat 50 g masline negre curatate de samburi, pentru ornat patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : peruviana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se pun alunele intr-o tigaie mare, la foc mic. Se frig 2-3 minute, pana se rumenesc uniform. Se scutura tigaia frecvent, caci au tendinta de a arde usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se proceseaza cu un blender pana ce sunt macinate foarte fin.
Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie mare si adanca, neaderenta. Se adauga carnea de pui, se asezoneaza cu sare si piper si se prajeste 10 minute, pana ce s-a rumenit uniform. Se transfera pe o farfurie mare folosind o spumiera.
Se incinge restul de ulei in aceeasi tigaie. Cand este foarte fierbinte, se adauga carnea de porc. Se asezoneaza si se prajeste 3-4 minute, pana ce s-a rumenit. Se transfera pe farfuria cu carne de pui.
Se micsoreaza flacara si, in uleiul ramas in tigaie, se adauga ceapa. Se caleste 5 minute, adaugand apa daca incepe sa se lipeasca. Se adauga usturoiul, paprika si chimenul si se gateste inca 1 minut.
Se adauga cartofii, se amesteca si se acopera tigaia. Se gatesc 3 minute. Se adauga alunele si supa. Se da mixtura in clocot, se acopera cu un capac si se fierbe incet 20-30 de minute.
Se aduc bucatile de pui si de porc in tigaie si se da amestecul in clocot. Se micsoreaza flacara, se pune capac si se fierbe incet 6-8 minute, pana ce carnea este facuta si frageda. Trebuie evitat sa se gateasca prea mult carnea, caci se va intari se se va face atoasa.
Se orneaza mancarea cu feliute de ou, masline si patrunjel tocat. Se serveste cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.