Carbonada argentiniana

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Carbonada argentiniana
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 dovleac mare, circa 5 kg 60 ml ulei de masline 1 kg carne slaba de vita, taiata bucatele 1 ceapa mare tocata marunt 3 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati 2 catei de usturoi pisati 1 rosie mare, tocata 2 foi de dafin 600 ml zeama de carne de vita 350 ml vin rosu 500 g cartofi curatati si taiati cubulete de 2 cm 500 g cartofi dulci curatati si taiati cubulete de 2 cm 1 cocean de porumb, taiat transversal in 6 bucati 3 piersici, curatate de coaja si samburi, taiate feliute sare piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : argentiniana Grad de dificultate: greu Cantitate : 6-8 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se spala coaja dovleacului. Folosind un cutit ascutit, se taie cu grija un capac, circa 6 cm inaltime, de la codita. Cu o lingura, se scobeste si se curata de seminte si fibre. Se scobeste de asemenea o parte din miez, lasand o “carapace” de circa 2 cm de miez, in interiorul coajei. Se taie cubulete miezul scos.
Se ung cu putin ulei interiorul dovleacului si partea cu miez a capacului. Se asezoneaza cu sare si piper. Se pun dovleacul scobit si capacul sau pe o tava de copt, ambele cu partea cu miez in sus. Se pune tava deoparte.
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se incinge jumatate din uleiul ramas intr-o tigaie mare, la foc iute. Se adauga carnea, se sareaza si se pipereaza; se prajeste pana se rumeneste uniform, apoi se scoate cu o spumiera. Se prajeste in transe, pentru a evita aglomerarea carnii in tigaie, caz in care mai mult se gateste in aburi decat se prajeste.
Se micsoreaza flacara si se adauga in cratita restul de ulei. Se adauga ceapa si ardeii iuti si se calesc 5 minute. Se racaie fundul tigaii cu o spatula de lemn, pentru a desprinde sedimentele, apoi se adauga usturoiul si rosia si se gatesc 2 minute.
Se readuce carnea in tigaie, impreuna cu foile de dafin, zeama de carne si vinul rosu. Se da amestecul in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet, circa 1 ora, sau pana cand carnea este frageda.
Se da la cuptor tava de copt cu dovleacul si capacul acestuia, circa 30 de minute.
Se adauga in tigaie cartofii, cartofii dulci, miezul de dovleac si porumbul. Se mai adauga lichid daca este nevoie (apa sau zeama de carne) si se fierbe 15 minute.
In final, se adauga feliile de piersica si se asezoneaza cu sare si piper negru.
Se toarna tocana in cavitatea dobvleacului, se acopera cu capacul acestuia si se da la cuptor inca 15 minute.
Se asaza cu grija dovleacul pe un platou. Se pune tocana in farfurii, cu o lingura sau polonic, apoi se taie dovleacul gol in 6-8 felii, cate una pentru fiecare mesean.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.