Carnati de porc cu piure de cartofi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Carnati de porc cu piure de cartofi
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de floarea-soarelui + 2 lingurite pentru piure 8 carnati de porc, circa 500 g in total 4 cepe mici, taiate in jumatate 4 catei mari de usturoi, zdrobiti 150 g ciupercute champignon, taiate in jumatate 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri 200 ml zeama de carne de vita (sau preparata din cubulete de concentrat) 150 ml vin rosu 4 fire de cimbru proaspat 2 lingurite de faina sare piper negru, macinat 750 g cartofi fainosi, curatati si taiati bucati 120 ml lapte 1 lingura de patrunjel, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca, neaderenta. Se adauga carnatii si se prajesc la foc moderat, intorcandu-i ocazional, timp de 10 minute, sau pana cand incep sa se rumeneasca.
Intre timp, se fierb cartofii pentru piure. Se pun intr-o oala si se toarna peste ei apa clocotita, cat sa fie acoperiti de un strat de apa de 5 cm. Se da din nou apa in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb 15-20 de minute, sau pana cand cartofii se fac foarte fragezi.
Se adauga ceapa in tigaia cu carnati si se prajeste 5 minute, sau pana cand se face aurie, iar carnatii sunt bine rumeniti. Se scot carnatii pe o farfurie si se pun deoparte. Se scurge excesul de ulei din tigaie.
Se adauga in tigaie usturoiul, ciupercile si ardeiul gras si se gatesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga zeama de carne si vinul, impreuna cu 2 fire de cimbru. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se amesteca faina cu 1 lingura de apa rece si se toarna mixtura in tigaie. Se da totul in clocot, amestecand pana ce lichidul se ingroasa putin, apoi se micsoreaza flacara si se readuc carnatii in tigaie. Se fierb incet timp de 10 minute.
Se scurg cartofii, scuturand sita ca sa se indeparteze orice exces de apa, apoi se readuc in oala lor. Se incalzeste laptele intr-o craticioara, se toarna peste cartofi care se sfarama pana se transforma intr-o pasta omogena. Se adauga uleiul impreuna cu patrunjelul, sarea si piperul si se amesteca bine de tot.
Cand se servesc, se imparte piureul pe cele 4 farfurii incalzite, iar deasupra sa se pun carnatii, legumele si sosul (firele de cimbru se arunca). Se presara cu cimbrul ramas si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.