Carne de ied cu dovlecei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Carne de ied cu dovlecei
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 cani ulei pentru fript 10 dovlecei mici si subtiri 3 catei usturoi, feliati 2 rosii coapte, taiate cubulete 2 cartofi mari, taiati bucati, ca sa fie fripti 1 kg carne de ied taiata bucatele 1 ceapa mare, tocata grosier 1/2 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala dovleceii. Se despica, pe lungime, in fiecare dintre deschizaturi punandu-se feliute de usturoi.
Se incalzeste o tigaie cu o cana de ulei si se prajesc dovleceii la foc mic, cate 7-8 minute, se intorc o data sau de doua ori, cu atentie sa nu se arda.
Se scurg pe prosoape de hartie de excesul de ulei. Se adauga inca o cana de ulei in tigaie si se prajesc cartofii. Se scurg si acestia de ulei.
Se adauga restul de ulei si se soteaza ceapa 3-4 minute. Se aranjeaza carnea in tigaie si se lasa sa se prajeasca incet. Se adauga 2 cani de apa si se lasa sa fiarba inabusit 30 minute.
Cand carnea este aproape facuta, se adauga rosiile, zaharul, sarea si piperul. Se amesteca bine.
Se readuc intr-o cratita dovleceii si cartofii. Se aranjeaza carnea, folosing o spumiera, peste dovlecei si cartofi. Peste carne, se toarna sosul de rosii si se fierbe totul, la foc mic, inca 20-25 minute.
Se serveste calda, sau se lasa sa se raceasca (acoperita) la temperatura camerei inainte de a o servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.