Carne de vita argentiniana la gratar, cu inele de ceapa

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Carne de vita argentiniana la gratar, cu inele de ceapa
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 20 g ardei iuti rosii, uscati 2 catei de usturoi tocati marunt 1 lingurita seminte de chimen macinate 2 lingurite oregano uscat 4 linguri ulei de masline 800-1000 g friptura de vita sare piper negru proaspat macinat 2 cepe taiata rondele 250 ml lapte 75 g malai 1/2 lingurita fulgi de ardei iute 1 lingurita seminte de chimen prajite si macinate ulei de porumb, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : argentiniana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 40 minute
Indicatii :

Se curata ardeii iuti si uscati de seminte si se prajesc intr-o tigaita timp de 2-4 minute, pana ce incep sa-si elibereze aroma. Se pun apoi intr-un castronel, se acopera cu apa calda si se lasa la inmuiat 20-30 de minute. Se scurg, iar apa se pastreaza.
Se proceseaza ardeii, intr-un blender, impreuna cu usturoiul, chimenul, uleiul de masline si jumatate din oregano, pana se obtine o pasta omogena. Daca este nevoie, se adauga putina apa. Se asezoneaza pasta cu piper.
Se spala fripturile si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung apoi cu pasta de condimente si se lasa sa stea, la marinat, circa 12 ore.
Se inmoaie inelele de ceapa in lapte timp de 30 de minute. Se amesteca malaiul cu fulgii de ardei iute, cu chimenul prajit si macinat, cu restul de oregano, sare si piper.
Se incinge uleiul de porumb. Se scurg inelele de ceapa si se tavaleste fiecare dintre ele in mixtura de malai. Se prajesc apoi 2-3 minute, pana se rumenesc si se fac crocante. Se face asta in transe, nu trebuie sa fie aglomerate in tigaie. Se scot cu o spumiera si se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se incinge un gratar sau grill-ul de la cuptor. Se asezoneaza fripturile cu sare si se frig 5-6 minute pe fiecare parte. Se servesc fripturile cu inele de ceapa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.