Carne de vita cu anason stelat

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Carne de vita cu anason stelat
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
In bucataria chineza, carnea de vita este de obicei fie tocata sau taiata fasiute ca sa se gateasca rapid, fie este brezata foarte incet, pentru a impiedica intarirea ei. In mod normal, in aceasta reteta carnea este batuta si apoi intepata cu o furculita ca sa se inmoaie si ca sa ajuta marinarea.
stelute
Ingrediente : 1 kg rasol sau spata de vita, dezosate, bucata intreaga 1 lingura ulei de alune 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 felie subtire de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 stelute de anason sos de soia cu mustar (vezi reteta mai jos), pentru servit 2 linguri sos de soia light 1 lingura sos Hoisin 3 linguri vin de orez Shiaoxing 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru macinat 2 linguri otet de vin de orez 1 lingurita zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 4 ore 0 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron sosul de soia light cu sos Hoisin, vin de orez, otet, sare, piper si zahar. Se amesteca bine, se adauga bucata de carne si se marineaza cel putin 2 ore, intorcand-o si umezind-o cu marinada din cand in cand.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc usturoiul, ghimbirul si anasonul stelat, la foc iute, amestecand frecvent, pana ce incep sa elibereze aromele. Se scoate carnea din marinada (marinada se pastreaza) si se prajeste rapid, pe ambele parti, ca sa “sigileze” inauntru sucurile si gustul carnii.
Se toarna marinada peste carne. Se acopera cratita si se fierbe 90 de minute, intorcand carnea de 2-3 ori, si umezind-o din cand in cand cu lichidul din cratita. Trebuie ca, la fundul vasului, sa fie mereu putin lichid, nu prea mult, dar daca vasul este prea uscat se poate adauga apa fierbinte.
Cand carnea este facuta, se scoate pe un fund de lemn si se lasa la odihna cateva minute. Se feliaza apoi subtire si se serveste fierbinte, sau rece, alaturi de un castronel cu sos de soia si mustar.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de soia cu mustar
Ingrediente : 3 linguri sos de soia light 1 1/2 lingura pudra de mustar 2 linguri zeama de carne de pasare 1/2 lingurita sare 1 lingurita ulei de susan
Indicatii : Se amesteca bine toate ingredientele. Se serveste ca dip, pentru carne si legume.