Carne de vita cu condimente

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Carne de vita cu condimente
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Aceasta reteta din nordul Indiei se gateste cu condimente intregi, foarte aromate.
stelute
Ingrediente : 1 1/4 cana ulei 3 cepe medii, tocate marunt 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 4 catei de usturoi, pisati 2 ruloouri de scortisoara, 5 cm lungime fiecare 3 pastai de cardamom verde, strivite usor, cat sa se intredeschida 3 cuisoare intregi 4 boabe de piper negru 6 ardei iuti rosii, uscati 2/3 cana iaurt 500 g carne slaba de vita, taiata bucatele 3 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 1/2 cani apa frunze proaspete de coriandru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa si se prajeste la foc mediu, amestecand ocazional, pana se rumeneste.
Se micsoreaza flacara si se adauga ghimbir, usturoi, scortisoara, cardamom, cuisoare, piper negru si ardei iuti uscati. Se prajesc ingredientele 5 minute.
Intr-un castron se bate iaurtul cu o furculita. Se adauga apoi peste ingredientele din cratita si se amesteca bine.
Se adauga carnea si 2 dintre ardeii iuti verzi; se prajeste 5-7 minute. Se adauga, treptat, apa, amestecand bine. Se acopera cratita si se fierge carnea 1 ora, amestecand ocazional si adaugand mai multa apa daca mixtura devine prea uscata.
Cand carnea este facuta, se ia cratita de pe foc si se transfera continutul pe un platou. Se orneaza cu restul de ardei iute verde si cu frunzele de coriandru; se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.