Carne de vita cu naut si vinete

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Carne de vita cu naut si vinete
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3-4 vinete (cca. 2 kg) decojite si taiate rondele subtiti 500 g carne macra de vita, taiata cuburi 100 g boabe de naut uscate 2 catei de usturoi tocati 1/2 lingurita scortisoara macinata 1/2 lingurita seminte de chimen 1 lingura otet 1 rosie coapta, taiata rondele 30 g unt 3 linguri ulei de masline sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 35 minute
Indicatii :

Se inmoaie boabele de naut peste noapte.
Se prajesc rondelele de vanata intr-o tigaie, in 3 linguri de ulei incins, pana se rumenesc. Se scurg apoi de ulei si se pastreaza calde.
Se rumeneste apoi carnea in unt topit, impreuna cu usturoi, scortisoara, seminte de chimen, sare si piper. Dupa 5 minute, se adauga 2 cani de apa fierbinte.
Se scurge nautul si se adauga peste carne; se acopera tigaia si se fierbe incet, 45 de minute.
Se adauga vinetele si otetul si se mai gateste inca 15 minute.
Se serveste fierbinte, impreuna cu rondele de rosie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.