Carne de vita cu usturoi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Carne de vita cu usturoi
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 capatana intreaga de usturoi 2 lingurite ulei de masline 1 kg carne de vita, fara grasime si oase, taiata cubulete 1 lingura ulei vegetal 1 3/4 cani zeama de carne de vita 1/2 cana apa 1 lingura sos Worcestershire 3 catei de usturoi tocati 1 lingurita maghiran uscat 2 lingurite pudra de ceapa sau ceapa uscata 1/4 cana apa rece 2 linguri amidon 2 linguri balsamo acetico sau otet de vin rosu
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se curata straturile exterioare ala capatanii de usturoi. Se taie varful capatanii (6-8 mm), lasand bulbul intact, dar expunand cateii individuali. Stropiti sectiunea taiata a capatanii cu usturoi, asezati-o pe o tava de cuptor, infasurati folie de aluminiu in jurul usturoiului si puneti-l deoparte.
Se incalzeste cuptorul. Intr-o tigaie se rumeneste carnea de vita in ulei fierbinte. Se scoate carnea cu o spumiera, se scurge uleiul si se pune din nou carnea in tigaie.
Adaugati peste carne zeama de carne de vita, jumatatea de cana de apa, sosul Worcestershire, usturoiul tocat si maghiranul.
Se acopera si se gateste impreuna cu usturoiul ambalat cca. 35 minute. Se scoate usturoiul din cuptor. Se acopera restul si se mai lasa alte 55 minute, pana ce carnea este frageda.
Se scoate carnea.
Se amesteca 1/4 cana cu apa si amidonul, se adauga otetul si se amesteca bine. Se adauga peste carne. Se gateste la foc mediu pana ce se ingroasa.
Se serveste cu taitei sau orez cu bob lung.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.