Carne tocata de miel la gratar

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Carne tocata de miel la gratar
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este un mod mai degraba neobisnuit de a gati carnea tocata. In India, aceasta reteta se gateste pe flacara deschisa, dar un grill functioneaza la fel de bine.
stelute
Ingrediente : 5 linguri ulei de palmier 2 cepe, feliate 450 g carne macinata de miel 2 linguri iaurt 1 lingurita boia iute 1 lingurita radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei mari de usturoi, pisati 1 lingurita sare 1 1/2 lingurita garam masala 1/2 lingurita ienibahar macinat 2 ardei iuti verzi, tocati marunt frunze proaspete de coriandru, tocate marunt 1 lamaie, taiata feliute 1 ceapa taiata rondele frunze de coriandru, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se incalzeste grill-ul cuptorului.
Se incinge uleiul intr-o cratita. Se adauga ceapa si se soteaza 7-8 minute, pana se rumeneste.
Se pune carnea tocata intr-un castron mare. Se adauga iaurtul, boiaua, ghimbirul, usturoiul, sarea, garam masala si ienibaharul; se amesteca bine.
Se adauga mixtura de carne in cratita cu ceapa prajita si se prajeste 10-15 minute. Se ia apoi cratita de pe foc si se pune deoparte.
Intre timp, se amesteca ardeii iuti cu frunzele tocate de coriandru.
Se pune amestecul de carne si ceapa intr-un castron mare si se sfarama, cat mai bine, cu o furculita. Se adauga mixtura de ardei iute si coriandru si se amesteca.
Se transfera combinatia intr-un vas termorezistent. Se pune vasul in cuptor, sub grill si se frige 10-15 minute, amestecand din cand in cand mixtura cu o furculita. Se supravegheaza atent ca sa nu se arda.
Se serveste amestecul de carne cu rondele de ceapa, feliute de lamaie si se orneaza cu frunze de coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.