Carnitas

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Carnitas
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 foi de dafin 2 lingurite de cimbru uscat 1 lingurita de maghiran uscat 1,5 kg carne de porc fara os (amestec de pulpa si garf), taiata cubulete 3 catei de usturoi 1/2 lingurita de sare 200 g untura 1 portocala, taiata in 8 felii 1 ceapa, taiata felii tortillas calde de grau, pentru servit (vezi reteta mai jos) 1 legatura de coriandru, tocata 1 ceapa, taiata fideluta 8-10 ardei iuti murati (jalapeno), tocati 3 linguri de suc de portocala
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 14 ore 0 minute
Indicatii :

Se sfarama foile de dafin intr-un mojar. Se adauga cimbrul si maghiranul si se piseaza mixtura pana se obtine o pulbere fina.
Se pun cubuletele de carne intr-un vas de plastic, sticla sau portelan. Se adauga macinatura si sarea. Se amesteca bine folosind mainile. Se acopera vasul si se lasa carnea la marinat peste noapte.
Se amesteca ceapa, coriandrul, ardeii iuti si sucul de portocala intr-un castron. Se acopera si se pune deoparte.
Se incinge untura intr-o caserola mare rezistenta la flacara (sau intr-o cratita mare, cu capac). Se adauga carnea de porc, impreuna cu feliutele de portocala, cateii de usturoi si ceapa taiata rondele. Se gateste pana ce carnea se rumeneste uniform.
Se indeparteaza ceapa si usturoiul cu o spumiera, se acopera caserola si se continua gatitul, la foc mic, inca 1 1/4 ore.
Se ridica capacul si se indeparteaza feliutele de portocala. Se continua gatitul, fara a mai acoperi caserola, pana ce cubuletele de carne sunt crocante la exterior si tot lichidul a fost absorbit. Se serveste cu salsa si tortillas.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.