Cartofi copti in coaja cu somon afumat si marar

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Cartofi copti in coaja cu somon afumat si marar
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 cartofi in coaja, circa 200 g fiecare 2 linguri ulei de masline extra virgin 20 g unt 125 g somon afumat 1 lingura suc de lamaie 150 g branza proaspata de vaca 1 lingura capere, scurse si tocate 2 linguri marar proaspat, tocat sare si piper ramurele mici de marar, pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se spala cartofii si se sterg cu prosoape de hartie. Se infig in frigari de metal – asta ii ajuta sa se gateasca mai repede. Se unge coaja lor cu 1 lingura de ulei, apoi se presara cu sare. Se aranjeaza pe o tava de copt si se gatesc 1 – 1 1/4 ore, sau pana cand se fac fragezi.
Se scot cartfoii din frigari si se taie in jumatate, pe lungime. Se scobeste miezul, lasand langa coaja doar un strat gros de 1 cm. Se taie fiecare bucata din nou pe lungime si se asaza, pe partea cu coaja, pe o tava de copt mare si curata.
Se topeste untul cu restul de 1 lingura de ulei de masline si se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper. Se ung cu aceasta mixtura bucatile de cartofi, pe partea cu miez. Se pune tava in cuptor si se coc alte 12-15 minute, pana ce se rumenesc si se fac crocante.
Intre timp, se taie somonul fasiute subtiri si se stropesc cu suc de lamaie. Se amesteca intr-un castron branza cu capere si marar tocat, apoi se adauga fasiutele de somon si se amesteca din nou.
Se lasa cartofii sa se raceasca putin, 1-2 minute, apoi se pune peste fiecare bucata putin din mixtura de branza, somon si marar. Se orneaza fiecare bucata de cartof cu ramurele mici de marar proaspat si se servesc cat inca sunt calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.