Cartofi copti umpluti

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / gogosi
Cartofi copti umpluti
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 cartofi pentru copt, circa 300 g fiecare 2 linguri de ulei de masline extra virgin 200 g palarii de ciupercute champignon 1 dovlecel mare, circa 170 g, taiat rondele subtiri 1 lingurita de otet de vin rosu 1 lingurita de mustar iute, sau dupa preferinta 4 linguri de patrunjel, tocat sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se infige o frigare metalica prin fiecare cartof (folosirea unei frigari metalice favorizeaza transferul de caldura catre centrul cartofului, astfel ca prepararea este mai rapida). Se asaza cartofii direct pe raftul cuptorului si se coc 1 1/4 ora, sau pana cand sunt fragezi.
Se prepara umplutura de dovlecei si ciuperci imediat ce se pun cartofii in cuptor, astfel ca legumele sa aiba timp sa se marineze. Se incinge un gratar mare, de fonta, sau o tigaie. Se stropeste cu jumatate din ulei si se gatesc ciupercile si rondelele de dovlecel timp de 10-15 minute, sau pana cand se rumenesc pe alocuri, se inmoaie si lasa suc.
Se transfera legumele intr-un castron, cu sucuri cu tot, si se adauga restul de ulei, otetul si mustarul. Se asezoneaza dupa gust, se amesteca bine si se lasa la marinat pana ce sunt gata cartofii.
Cartofii se despica, apoi se apasa usor pentru a indeparta jumatatile, pastrandu-le unite la baza. Se adauga patrunjelul la legumele marinate, se amesteca si apoi se umplu deschizaturile cartofilor. Se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.