Cartofi cu ardei iuti

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Cartofi cu ardei iuti
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Daca va plac ardeii iuti, aceasta garnitura va deveni preferata dvs. Daca, in schimb, nu suportati iuteala, pur si simplu eliminati semintele ardeilor si folositi doar pulpa lor.
stelute
Ingrediente : 12-14 cartofi noi, taiati in jumatate 2 linguri ulei de porumb 1/2 lingurita ardei iute rosu, uscat si sfaramat 1/2 lingurita seminte de chimen macinate 1/2 lingurita seminte de fenicul 1/2 lingurita boabe de coriandru macinate 1 lingurita sare 1 ceapa, feliata subtire 1-4 ardei iuti rosii, proaspeti, tocati 1 lingura frunze de coriandru tocate cateva frunze de coriandru tocate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se fierb cartofii in apa clocotita, cu putina sare, pana ce se fac fragezi, dar raman fermi. Se scot cu o spumiera, se scurg si se pun deoparte.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu, apoi se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ardeii iuti uscati, sarea, chimenul, semintele de fenicul si cele de coriandru si se prajesc, amestecand continuu, 30-40 de secunde.
Se adauga feliile de ceapa si se prajesc pana ce se fac aurii, dupa care se adauga cartofii, ardeii iuti si coriandrul si se amesteca bine.
Se micsoreaza flacara la maximul posibil, se acopera tigaia si se gatesc cartofii 5-7 minute.
Se servesc fierbinti, garnisiti cu frunze de coriandru tocate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.