Cartofi cu branza rasa si sos de nuci

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Cartofi cu branza rasa si sos de nuci
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Inspirata dupa o garnitura peruviana, numita ocopa arequipena, aceasta mancare este indeajuns de satioasa ca sa poate fi considerata un fel principal.
stelute
Ingrediente : 100 ml ulei de masline 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi pisati 1 lingurita de ardei iute uscat si pisat 130 g jumatati de mieji de nuca 130 g branza proaspata (ricotta) 100 ml apa calda 3 oua 450 g cartofi curatati unt 65 g masline negre, curatate de samburi si tocate 4 ardei grasi, taiati fasiute subtiri sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : peruviana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incing 30 ml ulei intr-o cratita mica, la foc mic. Se adauga ceapa si se soteaza 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si ardeiul iute uscat si se gateste inca 2 minute.
Se pun nucile intr-un blender si se macina, apoi se adauga mixtura de ceapa din cratita, branza si restul de ulei. Se asezoneaza generos cu sare si se adauga apa calda. Se proceseaza pana se obtine o pasta omogena. Se pune deoparte.
Se pun ouale la fiert in apa rece. Se da apa in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb ouale incet, vreo 10 minute, dupa care se racesc in apa rece.
Se pun cartofii la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce incepe apa sa clocoteasca, se micsoreaza flacara si se fierb incet 10 minute. Se scurg si se racesc sub jet de apa rece. Se taie rondele de 1 cm grosime. Se decojesc ouale si se taie rondele.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se unge cu unt un platou sau tava de cuptor de 28 cm x 18 cm. Se aranjeaza un strat de rondele de cartofi, peste care se intinde o parte din pasta din blender. Deasupra se asaza rondele de oua, peste care se presara masline si fasii de ardei gras.
Se repeta succesiunea de straturi pana ce se termina ingredientele, sfarsind cu masline si fasiute de ardei.
Se da la cuptor 30 de minute, pana ce cartofiii se fac foarte fragezi. Inainte de a servi mancarea, se lasa sa se raceasca 5 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.