Cartofi cu sos Worcestershire

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Cartofi cu sos Worcestershire
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura sos Worcestershire 1/2 lingura zeama de lamaie 8 cartofi medii 1/4 cana ulei de porumb 1 ceapa medie, feliata 4 cm bucata ghimbir tocat 4 catei usturoi, tocati 1/2 lingurita fulgi de ardei iute 1/2 lingurita curcuma, pudra 1/2 lingurita cardamom, macinat 1/2 lingurita seminte fenicul, macinate 1/2 lingurita scortisoara, pudra 1/4 lingurita piper negru, macinat sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : afgana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Cartofii se fierb cu coaja cu tot, in apa cu putina sare. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Cu o andrea de lemn se practica patru gauri in fiecare cartof.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste pana ce se rumeneste si se face crocanta, amestecand frecvent, cca. 10 minute. Se scoate ceapa din tigaie.
Se adauga cartofii si se rumenesc pe toate partile. Se scot din tigaie. Tigaia se goleste partial de ulei (se lasa doar cca. 1 lingura de ulei) si se adauga fulgii de ardei iute si curcuma. Se adauga 2 linguri de apa, apoi ceapa, se amesteca, se adauga cartofii, sosul Worcestershire, zeama de lamaie si restul de apa.
Se amesteca bine si se adauga cardamom, fenicul, scortisoara si piper. Se acopera si se fierbe pana ce sosul se ingroasa (cam 15 minute).
Se asezoneaza cu sare. Se serveste cu paine pita (lipie).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.