Cartofi noi cu sos de branza

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Cartofi noi cu sos de branza
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Este o excelenta garnitura pentru mancarurile cu carne rosie, carne de pasare sau peste.
stelute
Ingrediente : 1 kg cartofi noi, curatati 2 linguri unt 4 cepe verzi tocate marunt 2 rosii mari, decojite, curatate de seminte si tocate 200 ml smantana 100 g branza Mozzarella taiata bucatele sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : columbiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se pun cartodii intr-o oala cu apa rece. Se acopera oala si se da apa in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierb cartofii 18-20 de minute, pana ce se fac fragezi.
Intre timp, se topeste untul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga ceapa verde si se caleste 5 minute, amestecand ocazional, pana ce se inmoaie. Se adauga rosiile si se gatesc 2-3 minute, amestecand ocazional, pana ce rosiile incep sa se dezmembreze.
Se scurg cartofii si se pun intr-un castron incalzit.
Se adauga smantana la amestecul de ceapa si rosii, se da in clocot, apoi se adauga branza, amestecand continuu pana ce se topeste. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa preferinta.
Se toarna sosul fierbinte de branza peste cartofi si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.