Cartofi soufflé in stil creol

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Cartofi soufflé in stil creol
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 cartofi mari 4 litri ulei pentru prajit sare sos Bearnaise (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se curata cartofii si se taie felii de 3 mm grosime.
Se incinge uleiul pana la 180 °C intr-un ceaun de tuci (sau oala) si se prajesc cartofii, in transe, pana ce se ridica deasupra uleiului, 1-2 minute.
Se scot cu o spumiera si se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Inainte de a-i servi la masa, se incinge uleiul la 260 °C si se prajesc din nou cartofii, in mici portii, pana ce se fac aurii si pufosi. Se scurg din nou pe hartie absorbanta, se sareaza si se servesc alaturi de sos Bearnaise.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Bearnaise
Ingrediente : 2 linguri arpagic, tocat 4 ramuri de tarhon 1/4 cana vin alb sec 1/4 cana vermut sec 4 galbenusuri, mari 100 g unt fara sare 1 lingurita suc proaspat de lamaie 2 lingurite frunze de tarhon, tocate 1/2 lingurita sare 1/8 lingurita piper alb, proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca arpagicul, crengutele de tarhon, vinul alb si vermutul intr-o craticioara mica. Se dau in clocot si se fierb pana ce lichidul scade si raman doar 4 linguri. Se strecoara lichidul printr-o sita foarte fina si se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas, pus pe baie de apa care fierbe, se amesteca galbenusurile si se toarna in fir subtire si continuu sosul de vin.
Amestecand constant se aduga untul inmuiat si se mai tine pe foc un timp, pana ce mixtura se ingroasa. Se da apoi deoparte, se adauga sucul de lamaie, tarhonul tocat, sarea si piperul si se amesteca. Se gusta si se mai potriveste cu sare si piper, daca este cazul.
Se serveste imediat, sau se pastreaza 5-10 minute la cald, acoperit, pus intr-un vas cu apa fierbinte. Se amesteca inainte de a fi servit.