fel principal / leguminoase
Caserola de fasole cu rosii
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Ingrediente :
3 linguri ulei de masline extra virgin
3 linguri patrunjel tocat
400 g fasole cannellini, din cutie, spalata si scursa
1 kg rosii coapte, taiate rondele
1 lingurita zahar
40 g pesmet
1 lingurita paprika
sare
patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se unge cu 1 lingura ulei un platou de portelan, termorezistent.
Se presara pe fundul platoului cele 3 linguri de patrunjel tocat, apoi se asaza fasolea deasupra.
Se aranjeaza peste fasole rondelele de rosie, in asa fel incat sa se suprapuna putin una peste alta. Se presara cu sare si zahar.
Se amesteca intr-un castron pesmetul cu restul de ulei si paprika. Se presara aceasta mixtura peste stratul de rosii. Se da platoul la cuptor 50 de minute. Se serveste mancarea fierbinte, sau rece, garnisita cu patrunjel tocat si insotita de paine proaspata, cu coaja crocanta.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.