Caserola de miel cu legume

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Caserola de miel cu legume
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 bucati de pulpa de miel dezosata, circa 500 g in total, curatate de grasime si taiate fiecare in alte patru bucati 1 kg cartofi fainosi, curatati si taiati felii mai groase 1 ceapa mare, taiata rondele 500 g morcovi, taiati rondele 2 linguri de patrunjel, tocat 1 lingurita de frunze proaspete de cimbru 1 lingurita de frunze proaspete de arpagic, rupte bucatele 450 ml zeama fierbinte de carne de miel, sau de legume sare piper negru, macinat frunze proaspete de cimbru, tocate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : irlandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 40 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 160 °C. Intr-o caserola mare se asaza straturi de carne de miel, cartofi, ceapa si morcovi, presarand fiecare strat cu patrunjel, cimbru, arpagic, sare si piper, acestea din urma dupapreferinta. Se sfarseste cu un strat de cartofi peste care se toarna zeama de carne.
Se acopera caserola cu un capac etans si se pune in cuptor pentru circa 2 ore, sau pana cand atat carnea cat si legumele sunt fragede.
Se mareste temperatura cuptorului la 200 °C. Se scoate capacul caserolei si se gateste inca 20 de minute, pana ce cartofii de deasupra se rumenesc si se fac crocanti. Se serveste tocana fierbinte, presarata cu cimbru si patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.