Caserola de porc cu fructe uscate

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Caserola de porc cu fructe uscate
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 1/2 lingura de faina 1 kg pulpa de porc, taiata cubulete 60 ml ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 cepe mari, tocate 600 ml vin alb sec 100 ml apa 120 g prune, curatate de samburi 120 g caise uscate 1 portocala, sucul si coaja rasa de la 1 lingura zahar brun 4 fire de patrunjel, tocate 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt sare piper negru, proaspat macinat mole cu ardei iuti si migdale (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 3 ore 30 minute
Indicatii :

Se asezoneaza faina cu sare si piper, dupa care se amesteca bine cu bucatile de carne.
Se incing 45 ml de ulei de masline intr-o tigaie mare si se prajeste carnea de porc, amestecand frecvent, pana ce se rumeneste uniform. Se transfera apoi intr-o caserola rezistenta la flacara.
In aceeasi tigaie, se adauga restul de ulei si se calesc ceapa si usturoiul la foc mic, 8-10 minute, amestecand ocazional.
Se adauga vinul si apa, se amesteca si se gateste 2 minute. Se adauga jumatate din pasta mole, se da din nou in clocot si se fierbe incet 30 de secunde, inainte de a turna continutul tigaii peste carnea de porc. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca bine, apoi se acopera caserola si se da la cuptor 1 1/2 ore.
Se mareste temperatura cuptorului la 180 °C, se adauga in caserola prunele, caisele si sucul de portocala. Se potriveste de sare si piper, se adauga zaharul, se acopera caserola si se gateste 30-45 de minute.
Se pune caserola direct pe flacara si se adauga restul de mole. Se fierbe incet 5 minute, amestecand ocazional. Se serveste cu coaja rasa de portocala, ardei iute proaspat si patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Mole cu ardei iuti si migdale
Ingrediente : 5 ardei iuti mari si rosii, uscati, de iuteala medie 30 ml ulei de masline 2 cepe, tocate 2 catei de usturoi, tocati 1 ardei iute verde, proaspat, curatat de seminte si tocat 2 lingurite de boabe de coriandru, macinate 1 lingurita de boia dulce 50 g migdale prajite 1 lingurita de oregano uscat
Indicatii : Se prajesc ardeii iuti uscati, fara ulei, la foc mic, timp de 1-2 minute, sau pana ce devin aromati. Se scot din tigaie si se inmoaie 30 de minute in apa calda. Se scurg, pastrand lichidul, si se curata de codite si seminte.
Se incalzeste cuptorul la 160 °C.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mica si se calesc ceapa, usturoiul, ardeiul iute proaspat si pudra de coriandru, la foc mic, timp de 5 minute, amestecand frecvent.
Se transfera mixtura din tigaie intr-un blender, se adauga ardeii iuti inmuiati, boiaua, migdalele si oregano. Se proceseaza amestecul adaugand circa 50 ml din lichidul in care au fost inmuiati ardeii uscati. Se obtine o pasta de consistenta medie.