Caserola de pui haitiana

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Caserola de pui haitiana
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline 8 pulpe de pui (1,8 kg) 1 ceapa mare, tocata marunt 2 catei de usturoi tocati marunt 1 ardei gras rosu mediu, taiat fasiute de 1 cm latime 1 ardei gras verde mediu, taiat fasiute de 1 cm latime 1 ardei gras galben mediu, taiat fasiute de 1 cm latime 1 lingura faina 500 ml zeama de pasare 1 lingurita frunze proaspete de cimbru 1 frunza de dafin 2 linguri sos dulce de ardei iute 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 2 rosii mari, decojite, taiate feliute subtiri frunze proaspete de cimbru, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : haitiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se prajesc pulpele de pui pana se rumenesc uniform. Se pun deoparte.
In aceeasi cratita, se calesc ceapa, usturoiul si ardeii pana cand se inmoaie ceapa. Se adauga faina; se gateste mai departe 2 minute, amestecand constant, sau pana cand faina este putin rumenita si raspandita uniform in amestec.
Se adauga zeama de pasare si se da in clocot; se fierbe, fara a acoperi cratita, amestecand constant, pana cand mixtura s-a ingrosat putin.
Se adauga cimbrul, dafinul, sosul de ardei iute, piperul, rosiile si pulpele de pui. Pulpele trebuie sa fie acoperite in intregime de supa; in caz contrar, se adauga putina apa. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 45 de minute. Se ia cratita de pe foc si se arunca foaia de dafin.
Se serveste cu orez alb fiert, presarat cu frunze proaspete de cimbru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.