Casserola de calamari

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Casserola de calamari
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 800 g calamari 3 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi pisati 4 ardei iuti jalapeno proaspeti, curatati de seminte si tocati marunt 2 tulpini de telina tocate 500 g cartofi noi, curatati 400 ml vin alb sec 400 ml zeama de carne de peste 4 rosii tocate 2 linguri patrunjel tocat sare orez alb fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chiliana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se curata calamarii sub jet de apa rece. Se trag tentaculele si se indeparteaza de corp, apoi se scot maruntaiele. Se scoate cartilajul din cavitatea corpului. Se spala corpul cu multa grija si se curata de membrana care il acopera.
Se taie printre tentacule si cap, indepartandu-se capul si maruntaiele. Se lasa tentaculele intregi, dar se arunca ciocul tare din mijloc. Se taie corpul rondele subtiri.
Se incinge uleiul, se adauga usturoiul, ardeii iuti si telina si se calesc 5 minute. Se adauga cartofii, vinul si zeama de peste. Se da totul in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet, cu vasul acoperit, 25 de minute.
Se ia vasul de pe foc si se adauga calamarii, rosiile si patrunjelul. Se acopera vasul si se lasa sa stea pana ce calamarii sunt facuti. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.