Castraveciori murati de vara

Cautare:
SMS Fotbal
conserve / muraturi
Castraveciori murati de vara
Reteta adaugata de : Radu
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,75 kg castraveciori mici (5-10 cm lungime) 4 catei mari de usturoi, taiati sferturi pe lungime 2 ardei iuti verzi, despicati putin pe verticala 15-20 de fire de marar (doar cozile, fara frunze) 2 litri apa clocotita 3 foi de dafin 1 lingurita de boabe de piper negru 2 lingurite de sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 kg Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se pune apa cu sare intr-o oala si se da in clocot. Se stinge flacara si se lasa apa sa stea 5 minute.
Intre timp, se asaza castraveciorii intr-un borcan de 3 litri, se adauga usturoiul, foile de dafin, boabele de piper, ardeii iuti si cozile de marar.
Se toarna apa in borcan si se astupa borcanul cu o farfurioara; nu se astupa ermetic.
In functie de cat de cald este afara, pot fi gata in 2-3 saptamani.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.