Ceai rece cu capsuni

Cautare:
/ bauturi
Ceai rece cu capsuni
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg capsuni 1 cana zahar brun 1 cana apa 2 lamai 3 linguri frunze de rozmarin proaspat cuburi de gheata 1 litru ceai rece (preparat din pliculete)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Intr-o cratita mare se combina capsunile cu apa si zahar brun, la foc mediu. Se amesteca compozitia pana ce se dizolva zaharul.
Se curata coaja de pe lamai (sub forma de fasii), iar lamaile se storc. Se adauga coaja de lamaie, zeama de lamaie si rozmarinul in cratita. Se da amestecul in clocot, amestecand ocazional. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Se strecoara apoi printr-o sita si se arunca solidele.
Cand se serveste se umple paharul cu gheata. La fiecare pahar se adauga 1/2 cana ceai rece si sirop, dupa gust (cca. 1/2 cana). Se orneaza cu capsuni intregi, proaspate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.