Ceapa in cuiburi de aluat

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Ceapa in cuiburi de aluat
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 cepe rosii taiate felii 3 cepe albe taiate in sferturi 250 g aluat de placinta 1 ou mediu, batut 12 fire proaspete de cimbru 4 linguri ulei de masline sare piper negru 1 salata verde medie, curatata si rupta bucati 20 de nuci tocate mare 35 g branza Stilton 3 linguri smantana 1 lingura ulei de nuca 1 lingurita otet de vin
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 220 °C.
Se presara cu faina suprafata de lucru, apoi se taie foaia de aluat in jumatate si se ruleaza fiecare bucata sub forma unui rectangul de 30 x 15 cm. Se taie din fiecare cate doua cercuri, folosind o farfurie cu diametrul de 13-15 cm, si se asaza cercurile pe o tava de copt mare.
Se ung cu ou cercurile de aluat, avand grija ca acesta sa nu curga peste margini.
Se asaza in centrul cercurilor un sfert din ceapa rosie si cea alba, lasand de jur imprejur o margine libera de 2 cm. Se fixeaza cate 3 fire de cimbru pe fiecare cerc de aluat.
Se stropesc cepele cu putin ulei de masline si se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper negru. Se pune tava in cuptor si se coace 20 de minute, sau pana ce aluatul devine pufos si auriu.
Intre timp, se prepara salata. Se pun foile de salata intr-un castron si se adauga nucile tocate.
Se arunca coaja branzei Stilton, iar aceasta se pune intr-un vas mic. Se toarna smantana peste branza si se amesteca, sfaramand branza cu o furculita. Se adauga apoi, amestecand energic, uleiul de nuca si otetul; se asezoneaza, dupa gust, doar cu piper negru (branza Stilton este destul de sarata). Se toarna acest dressing peste salata, in castron, si se amesteca cu grija.
Cand cuiburile de aluat sunt facute, se servesc pe farfurii individuale, acompaniate de salata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.