Cerkez Tavugu - Pui circazian

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Cerkez Tavugu - Pui circazian
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 pui mare, intreg (cca. 1,5 kg) 1 morcov mic 1 cartof mic 2 cepe mici 2 litri apa 500 g nuci decojite 4 felii de paine alba (fara coaja) 2 ardei iuti rosii, uscati 2 catei usturoi sare 1 1/4 cana cu supa de pui (preparata din cubulete de concentrat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala puiul si se transfera intr-o oala mare impreuna cu apa, morcovul, cartoful si ceapa. Se da in clocot si se spumeaza. Cand puiul este pe jumatate facut, se adauga sare. Se acopera si se continua fierberea la foc mediu pana ce este fraged. Se lasa sa se raceasca, se separa carnea de pe oase (se arunca pielea) si se taie bucatele mici. Supa se pastreaza separat.
Se macina nucile si se pun intr-un castron. Se inmoaie painea in supa de pui, se scoate, se stoarce si se faramiteaza. Se adauga peste nuci impreuna cu putina sare si se framanta bine mixtura cu degetele.
Se adauga 1 cana din supa calda de pui pana ce capata consistenta unei paste groase.
Se amesteca bucatile de carne cu mixtura de nuci, se cladeste sub forma unui morman, netezind amestecul obtinut cu spatele unei linguri.
Se frig 30 de secunde ardeii iuti uscati in putin ulei; se toarna uleiul astfel aromat peste mixtura de carne cu nuci. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.