Cha siu sunt bucatile de carne prajita, cu glazura de miere, care atarna in ferestrele fiecarui restaurant chinezesc. Necesita mult timp pentru a fi preparat in casa, desi nu este greu de gatit.
Cha siu nu se serveste de sine statatoare, ci ca parte din mancaruri cu orez, sau din umpluturi diverse.
Ingrediente :
700 g antricot cu cotlet de porc
3 linguri miere desfacuta in 1 lingura de apa fierbinte
1 lingura sos galben de fasole
1 lingura tofu fermentat, rosu
1 lingura sos hoisin
1 lingura sos de stridii
1 lingura sos de soia dark
1 lingura zahar
2 linguri vin de orez Shiaoxing
1 lingurita ulei de susan
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4-6 portii
Durata :
2 ore 40 minute
Indicatii :
Se combina toate ingredientele (cu exceptia primelor doua) si se obtine o marinada. Se taie carnea de porc in jumatate, pe lungime. Se aranjeaza, intr-un singur strat, intr-un platou mare; se toarna marinada peste ea, se acopera platoul si se lasa carnea la marinat cel putin 2 ore, ocazional umezind-o cu marinada. Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se intind bucatile de carne, una langa alta, pe grilajul metalic al cuptorului. Dedesubt, se asaza un vas cu apa clocotita. Marinada se pastreaza. Se coace carnea, in cuptor, 15 minute, asigurandu-ne ca nu s-a evaporat apa din vasul de dedesubt. Se micsoreaza temperatura cuptorului la 180 °C. Se intorc bucatile de carne si se umezesc cu marinada. Se gatesc alte 10 minute. Se scoate carnea din cuptor si se incinge grill-ul. Se unge carnea cu miere si se asaza sun grill. Se frige cateva minute, intorcand-o o data. Se raceste si se foloseste dupa cum este nevoie, taiata feliute, fasii sau cubulete.