Chabakia

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / fursecuri si piscoturi
Chabakia
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
In timpul Ramadanului, marocanii mananca de obicei, la apusul soareklui, o supa harira, servita cu curmale si produse de patiserie, cum sunt crocantele chabakia. Chabakia mai sunt oferite, langa cafea, si la ocaziile speeciale, cum sunt nuntile.
stelute
Ingrediente : 150 g seminte de susan 1 ou 2 linguri de otet alb 200 g migdale, oparite si tocate 1 lingurita de scortisoara, macinata 1 lingura de seminte de anason, pisate 50 g unt, topit 100 ml ulei de masline 100 ml apa de flori de portocal 3 1/2 linguri de praf de copt 1/2 lingurita de firisoare de sofran 1/2 lingurita de mastic 500 g faina ulei pentru prajit 1 kg miere
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se prajesc, fara ulei, semintele de susan, intr-o tigaie. 100 g dintre ele se macina folosind un blender, sau o piua. Se pun intr-un castron mare oul, otetul, migdalele, scortisoara, anasonul, susanul macinat, untul, uleiul de masline si apa de flori de portocal.
Se bate mixtura cu un tel. Se adauga praful de copt, sofranul, masticul si faina. Se amesteca si se framanta mixtura cu mainile, pana se obtine un aluat ferm. Se eruleaza sub forma catorva bile si se lasa 15 minute, la odihna.
Se ruleaza aluatul, pe o suprafata presarata cu faina, ca sa se obtina o foaie de aluat subtire. Folosind un cuter de patiserie, se taie foaia intr-un rectangul mare, apoi in alte 6 rectangule mai mici.
Se ia unul dintre rectangulele mici si se fac, folosind cutterul, 6 taieturi paralele, dar car nu ajung pana la marginile acestuia. Se separa fasiile cu degetele, se preseaza impreuna doua dintre colturi, si apoi celelalte doua, astfel ca fasiutele din centrul rectangulului sa iasa in afara.
Se prepara celelalte chabakia in acelasi fel. Se pun apoi intr-o tigaie mare si se prajesc in mult ulei, pana ce se rumenesc. Se scot apoi din ulei, folosind o spumiera.
Se pune imediat fiecare chabakia pe o farfurie adanca, mare, plina cu miere. Se imerseaza in miere si se intoarce, folosind o spatula. Se scurge apoi chabakia intr-o sita, dupa care se presara cu semintele de susan ramase intregi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.