Chakchouka - Tocana cu melci

Cautare:
SMS Fotbal
/ gustari
Chakchouka - Tocana cu melci
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Chakchouka este una dintre mancarurile foarte populare in Tunisia. Este o tocana de legume cu ceapa, rosii, ardei iuti, usturoi, chimen si coriandru si poate fi, functie de regiune, facuta cu melci, carnati picanti, caracatita, creveti sau oua.
stelute
Ingrediente : 2 cani cu melci vii 2 legaturi de cimbru proaspat 1 legatura de rozmarin proaspat 50 g catei de usturoi 1 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de seminte de coriandru, macinate 400 g miez de dovleac, taiat cubulete 300 g ceapa, taiata cubulete 4 ardei iuti verzi, moderat de iuti, taiati fasiute 200 g rosii proaspete, curatate de coaja si seminte, taiate cubulete 1 cana cu ulei de masline 1 lingura de pasta de rosii 1 lingurita de pasta harissa (vezi reteta mai jos) 1/2 lingurita de boia iute sare piper negru, macinat patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 55 minute
Indicatii :

Se spala bine melcii in cateva ape. Se fierb apoi 45 de minute intr-o oala cu apa, impreuna cu cimbru si rozmarin.
Intre timp, se zdrobeste intr-un mojar usturoiul, impreuna cu semintele de chimen, coriandru si sare; se pun deoparte.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se caleste ceapa cateva minute, amestecand constant, pana se rumeneste bine; se adauga pasta de rosii si se amesteca usor. Se adauga rosiile proaspete, se da in clocot, se micsoreaza putin flacara si se fierbe in continuare; se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga boia, harissa, dovleac, ardei iuti, mixtura de usturoi cu condimente. Se amesteca bine si se fierbe 20-25 de minute, pana ce legumele se fragezesc. Se obtine chakchouka.
Imediat ce melcii sunt facuti, se scurg. Se adauga in chakchouka, se da in clocot si se fierb inca 10 minute, amestecand continuu.
Se serveste chacchouka fierbinte, ornata cu patrunjel tocat


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.