Cham Cham

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Cham Cham
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 5 litri lapte 2 cani otet 2 kg zahar 200 ml smantana faina alune, pentru ornat colorant roz (sau ce culoare doriti)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 12-16 bucati Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se da laptele in clocot, se adauga otetul si se amesteca pana ce laptele se branzeste. Se strecoara prin tifon, ca sa ramana doar cheagurile (se numesc chaina). Se framanta si se adauga faina, treptat, pana se formeaza un aluat cremos. Se adauga si colorant si se omogenizeaza pentru o culoare uniforma. Se formeaza bulete eliptice.
Se fierbe apa si se adauga zaharul; se amesteca si se lasa la foc mediu pana se formeaza un sirop subtire.
Se adauga in sirop buletele eliptice; cand sunt facute, vor pluti la suprafata lichidului.
Se ia o parte din sirop si se dilueaza cu apa. Cham cham-urile fierte se lasa la inmuiat in mixtura de apa cu sirop timp de 10 minute. Se scot si se asaza pe un platou. Se orneaza cu alune tocate (sau fistic) si se servesc cu smantana (separat, sau turnata peste cham cham).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.