Chapati - Lipie de grau indiana

Cautare:
paine / nedospita
Chapati - Lipie de grau indiana
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Chapati se servesc ca atare sau alaturi de linte cu ceapa, fasole picanta, vinete, fasole verde, spanac sau dovlecei.
stelute
Ingrediente : 2 cani faina de grau 1 lingurita sare 1 lingura ulei vegetal 3/4 cana apa calda
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 chapati Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se amesteca toate ingredientele, ca sa se obtina un aluat. Se framanta coca, se acopera si se lasa, la cald, 2 ore. Cu putin inainte de expirarea timpului, se mai framanta si se loveste cu palmele timp de 2-3 minute (fara sa se mai adauge apa, de data aceasta).
Se formeaza 10-12 bile de 4 cm diametru; se tavaleste fiecare prin faina si se ruleaza ca sa formeze un cerc subtire de 15 cm diametru. Se obtine o chapati.
Se incinge un gratar. Se asaza fiecare chapati direct peste gratarul incins, cateva secunde sau pana devine pufoasa. Se ia de pe foc si se unge cu unt.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.