paine / nedospita
Chapati - Lipie de grau indiana
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Chapati se servesc ca atare sau alaturi de linte cu ceapa, fasole picanta, vinete, fasole verde, spanac sau dovlecei.
Ingrediente :
2 cani faina de grau
1 lingurita sare
1 lingura ulei vegetal
3/4 cana apa calda
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
indiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
12 chapati
Durata :
2 ore 30 minute
Indicatii :
Se amesteca toate ingredientele, ca sa se obtina un aluat. Se framanta coca, se acopera si se lasa, la cald, 2 ore. Cu putin inainte de expirarea timpului, se mai framanta si se loveste cu palmele timp de 2-3 minute (fara sa se mai adauge apa, de data aceasta).
Se formeaza 10-12 bile de 4 cm diametru; se tavaleste fiecare prin faina si se ruleaza ca sa formeze un cerc subtire de 15 cm diametru. Se obtine o chapati.
Se incinge un gratar. Se asaza fiecare chapati direct peste gratarul incins, cateva secunde sau pana devine pufoasa. Se ia de pe foc si se unge cu unt.