Chec aromat cu frunze de muscata

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / checuri
Chec aromat cu frunze de muscata
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 16 frunze aromate de muscata, sterse bine cu o carpa umeda si curata 500 g unt, la temperatura camerei 500 g zahar 500 g faina 2 lingurite praf de copt 5 oua mari, separate 2 lingurite de extract de vanilie 1/2 cana smantana groasa ulei vegetal pentru uns formele
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 2 checuri Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 150 °C. Se ung cu ulei 2 forme de chec de 23 x 11 x 5 cm; se captusesc apoi cu hartie pergament. Se aranjeaza frunzele de muscata, cu fata in jos, de-a lungul fundului si partilor laterale ale formei.
Intr-un castron, se bate untul cu zahar, folosind un mixer la viteza medie, pana ce amestecul devine pufos (2-3 minute). Se cern impreuna faina si praful de copt. Cu mixerul potrivit la viteza mica, in mixtura de unt si zahar se adauga galbenusurile unul dupa altul, alternativ cu faina.
Cu mixerul la viteza medie, se adauga vanilia, apoi smantana. Aluatul obtinut este gros si bogat. Se transfera intr-un castron mare si se lasa deoparte.
Se pun albusurile de ou intr-un castron de sticla sau plastic si, cu un mixer electric, se bat pana se intaresc. Cu o spatula, se adauga 1/4 din albusurile de ou in aluat, ca sa-l subtieze, si se amesteca cu grija. Se adauga si restul de albusuri si se amesteca bine.
Se toarna aluatul, cu grija, in formele de chec. Se trece de cateva ori un cutit prin aluat, ca sa elimine bulele de aer.
Se coace la cuptor timp de 80-90 de minute (se incearca cu o scobitoare; daca checul este facut, scobitoarea iese curata). Se lasa sa se raceasca 60-90 de minute, apoi se scot din forme.
Se ambaleaza checul in folie de plastic si se lasa sa stea peste noapte, la temperatura camerei, inainte de a se servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.