Chec caraibian

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / checuri
Chec caraibian
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Aceasta reteta este preparata adesea cu ocazia Craciunului si este servita cu o cana de ciocolata fierbinte sau un pahar cu punch de fructe.
stelute
Ingrediente : 175 g unt sau margarina 115 g zahar brun 225 g faina care creste singura 200 g faina simpla 115 g miez deshidratat de nuca de cocos 1 lingurita amestec de condimente macinate (scortisoara, nucsoara, anason) 2 lingurite esenta de vanilie 1 lingura rom 2 oua 150 ml lapte 1 lingura zahar alb superfin amestecat cu 2 linguri de apa, pentru glazura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : trinidadiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se ung cu putin unt doua forme de copt de 450 g, sau una de 900 g.
Se pun intr-un castron untul cu zaharul brun, iar deasupra se cern cele doua tipuri de faina. Se amesteca ingredientele cu varful degetelor pana ce mixtura seamana cu firimiturile de paine.
Se adauga miezul de nuca de cocos, condimentele, esenta de vanilie, romul, ouale si laptele. Se amesteca foarte bine cu mainile. Daca mixtura este prea uscata, se adauga putin lapte. Se framanta apoi, pe o suprafata de lucru presarata cu faina, pana se transforma intr-un aluat ferm si elastic.
Se pune aluatul in formele de copt si se unge cu amestecul de apa cu zahar. Se coc 1 ora, sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul checului iese afara curata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.