Este excelent simplu, sau uns cu smantana, frisca sau gem.
Ingrediente :
115 g unt, la temperatura camerei
175 g zahar brun
2 oua mari, batute
3 banane coapte, decojite si sfaramate cu o furculita
75 g nuci pecan, tocate
225 g faina care creste singura
1/2 lingurita amestec de condimente macinate (scortisoara, nucsoara, anason)
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
10 portii
Durata :
1 ore 45 minute
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se unge cu unt o forma de chec, de 900 g, si se captuseste cu hartie pergament. Se bate untul cu zaharul brun, intr-un castron, pana ce mixtura este pufoasa. Se adauga treptat ouale, batand dupa fiecare adaugare, pana ce sunt bine incorporate. Se adauga piureul de banane si nucile tocate. Se amesteca bine de tot. Se cern faina si condimentele macinate si se incorporeaza in mixtura de banane. Se toarna amestecul in forma, se netezeste suprafata si se coace checul 60-75 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul checului iese afara curata. Se lasa checul sa se raceasca 10 minute in forma, apoi se scoate prin rasturnare si se lasa la racit pe un grilaj metalic. Se dezlipeste hartia pergament si se feliaza, pentru servit.