Chec cu coaja de nucsoara

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / checuri
Chec cu coaja de nucsoara
Reteta adaugata de : Radu
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana lapte 8 linguri unt 4 oua mari, batute 2 1/2 cani zahar 2 cani faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 1 lingura coaja de nucsoara pisata + 1/2 lingurita
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8-10 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
Se unge cu unt o forma de copt si apoi se pudreaza cu faina. Se amesteca laptele si untul intr-o tigaie si se dau in clocot. Se ia mixtura de pe foc.
Se bat ouale cu 2 cani de zahar. Se amesteca faina, praful de copt si 1 lingura coaja de nucsoara pisata. Se adauga apoi acest amestec in mixtura de ou. Se adauga peste acestea si combinatia de lapte cu unt si se amesteca foarte bine, pana ce mixtura devine pufoasa. Se toarna amestecul in forma de copt.
Se amesteca jumatatea de cana de zahar ramasa cu jumatatea de lingurita de coaja de nucsoara si se presara peste amestecul din forma de copt.
Se coace 25-35 de minute, pana ce checul este facut. Se raceste 30 de minute. Se serveste caldut.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.