Chec cu dovleac si nuci

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / checuri
Chec cu dovleac si nuci
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 g dovleac, curatat de coaja si seminte, miezul taiat cubulete 75 g zahar 1 lingurita nucsoara proaspata, data prin razatoare 50 g unt, topit 3 oua, batute usor 350 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 75 g mieji de nuca, tocati
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se unge cu putin unt o forma de copt si se tapeteaza cu hartie pergament.
Se pun cubuletele de dovleac intr-o oala, se acopera cu apa rece si se da in clocot. Se acopera oala, se micsoreaza flacara si se fierbe dovleacul 20 de minute, pana cand este fraged. Se scurge, apoi se face piure intr-un blender. Se lasa sa se raceasca.
Se pun 275 g din acest piure intr-un castron mare. Se adauga zaharul, nucsoara, untul si ouale si se amesteca bine. Se cern impreuna, intr-un castron mare, faina, praful de copt si sarea; se face o adancitura in centrul castronului. Se adauga acolo mixtura de dovleac si se amesteca pana ce se incorporeaza bine in faina. Se adauga nucile si se amesteca.
Se transfera mixtura in forma de copt si se coace 1 ora, pana se rumeneste si incepe sa se stranga la marginile formei. Se lasa checul sa se raceasca 10 minute in forma, apoi se scoate prin rasturnare si se lasa la racit pe un grilaj metalic. Se dezlipeste hartia pergament si se feliaza, pentru servit.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.