Chec cu malai si sirop de rozmarin

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / checuri
Chec cu malai si sirop de rozmarin
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 150 g malai 50 g faina 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita sare 5 linguri iaurt 5 linguri ulei de arahide 2 linguri ulei de arahide pentru uns coaja rasa de la 2 lamai 2 linguri suc de lamaie 2 oua 2 albusuri ou 1 1/2 cana zahar 200 ml apa 2 ramurele rozmarin proaspat plus cateva pentru decor zmeura si iaurt grecesc pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca malaiul, faina, bicarbonatul, sarea, iaurtul, uleiul, sucul si coaja de lamaie. Separat se bat ouale cu albusurile si jumatate din cantitatea de zahar pana se obtine o crema. Se adauga compozitia pregatita anterior si iaurtul. Se amesteca. Se toarna amestecul obtinut intr-o tava de chec, unsa cu ulei, si se coace in cuptorul incins in prealabil la 180° C, timp de 40-45 minute.
Se pune restul de zahar impreuna cu apa intr-o craticioara. Cand da in clocot, se adauga ramurelele de rozmarin, se micsoreaza focul, se acopera si se fierbe inca 10 minute. Se lasa la racit, apoi se strecoara siropul.
Se scoate checul din forma si se lasa la racit 10 minute. Se inteapa pe toata suprafata cu o furculita si apoi se toarna jumatate din siropul de rozmarin. Se serveste cu zmeura, iaurt si siropul ramas.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.